Kamra-túra

Molnár Péter

Lakcím:
6000 Kecskemét Klapka utca 2.
Telephely:
6000 Kecskemét Klapka utca 2.
Gazdaudvar címe:
6000 Kecskemét Klapka utca 2.
Telefon:
06-76-480-877
E-mail:
Weboldal:
Elérhetőség leírása:
Klapka utca 2.
Információk:
Vadontermő gyógynövények gyűjtésével foglalkozom. A begyűjtött gyógynövényeket természetes módon szárítom, majd felhasználási igénynek megfelelően őrlöm, aprítom.
A kiszerelés 50 és 100 g-os tasakokban történik, de a vásárló egyedi igényéit is kiszolgálom.
Gyűjtött gyógynövények:
- Galagonya virág (Crataegus oxyacantha L.)
Mire jó?
A galagonyát a "szív gyógynövényének" is nevezik, mert bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását. Teakeveréke értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javallt koszorúér-betegségek esetén. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását. Öregkori szívpanaszokra, illetve a szívizmok degenerációs megbetegedéseire ajánlott galagonyatea és galagonyatartalmú készítmények fogyasztása.
- Katáng (Cichorium intybus)
Mire jó?
Felmérések igazolták, hogy a növény jó emésztést serkentő, étvágygerjesztő hatású, továbbá alkalmazható epe- és májbetegségek esetén. A népi gyógyászatban vizelethajtó szerként alkalmazzák.
- Lándzsás utifű (Utifű Plantago lanceolata L.)
Mire jó?
Az aukubin hatóanyagnak és a nyálkaanyagoknak köszönhetően az útifű jó baktériumölő, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító, ezért például összezúzott levele hasznos gyógyír lehet rovarcsípések, kisebb égési sérülések esetén. Teája nyálkaoldó és köhögéscsillapító, légúti megbetegedések esetén használják. Használják gyomorégés és légúti hurut ellen is. A száj-, toroknyálkahártya gyulladásai esetén öblögetés, gargarizálás formájában használható fel.
- Nyírfa levél (Betula pendula)
Vizelethajtó, vese- és húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésére alkalmazható.
Rendszeres használat mellett a húgyutak átmosásával csökkenti a kőképződést. Külsőleg fürdőadalékként reuma, köszvény kezelésére ajánlott.

- Vadgesztenye (Aesculus hippocastanum)
Mire jó?
Az eszcin jótékony hatással van az erekre, különösen a vénákra, éppen ezért gyakran alkalmazzák visszérbántalmak, lábszárfekély és vérkeringési zavarok esetén.

Termékek

  • gyógynövény

Térkép

A gazdaudvar megközelítése:
feltöltés alatt

Képek

Jelenleg nincs feltöltött gazdaudvar hír.