Kamra-túra

Hírek

CIVIL PIKNIK – KECSKEMÉTI CIVIL KÖZÖSSÉGEK ERŐSÍTÉSE


Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesület

Projekt címe: Kecskeméti civil közösségek erősítése

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA2020-01430
















     


     






Tovább
2022. június 7.

Műhelynap




MEGHÍVÓ A KAMRA-TÚRA HOMOKHÁTI GAZDÁK EGYESÜLET TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A GYAKORLATBAN CÍMŰ TANÁCSADÓ NAPRA











     


     






Tovább
2022. június 1.

MEGHÍVÓ-Tanulmányútra
MEGHÍVÓ A KAMRA-TÚRA HOMOKHÁTI GAZDÁK EGYESÜLET TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A GYAKORLATBAN CÍMŰ SZAKMAI TANULMÁNYÚTJÁRA



Tovább
2022. április 22.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS CÍMMEL TARTANDÓ SZAKMAI FÓRUM

MEGHÍVÓ KAMRA-TÚRA Homokháti Gazdák EGYESÜLET
TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS CÍMMEL TARTANDÓ szakmai FÓRUMÁRA

Cégek táRsadalmi felelősségvállalásában való civilrészvétel, avagy, hogyan szerezzünk forrást?

 

A KAMRA-TÚRA HOMOKHÁTI GAZDÁK EGYESÜLET tisztelettel meghívja azérdeklődőket a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01430 azonosító számú, „Kecskeméticivil közösségek erősítése” elnevezésű projektjének keretében megvalósulószakmai fórumára.




Téma:              TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA CIVIL SZERVEZETEK GYAKORLATÁBAN

Projektünk a helyi civil szervezetek társadalmi felelősségvállalás terénbetöltött szerepének erősítését, forrásszerző képességének javítását, azönkéntesek bevonásának gyakorlatát támogatja.

A projektelem több, egymásra épülő tevékenységet/modult foglal magába:

I. modul: Szakmai fórum (2 napos rendezvény)

II. modul: Tanulmányút, nemzetközi gyakorlat megismerése (4 naposszakmai út - Németország vagy Ausztria; 2022 május/június)

III. modul Műhelymunka (1 napos elfoglaltság; a képviselt civilszervezet társadalmi felelősségvállalási koncepciójának kialakítása;2022augusztus)

Mivel a modulok egymásra épülnek, olyan civil szervezetek jelentkezésétvárjuk, akik 1-2 fő részvételét mindhárom programban biztosítani tudják. Atanulmányúton való részvétel előfeltétele a szakmai fórumokon való személyesrmegjelenés, illetve online megjelenés. 20-22 fő részvételére számítunk.

A programba bekapcsolódó civil szervezettekkel és adelegált részvevőkkel formálisan is együttműködési partnerséget alakítunk ki(megállapodás).



Tovább
2021. november 9.

REL jó gyakorlatokToszkánában és a Steier tartományban

KAMRA-TÚRA HOMOKHÁTI GAZDÁK EGYESÜLETE

- Projekt címe: REL jó gyakorlatokToszkánában és a Steier tartományban

-Támogatásösszege:        10470 238 Ft

- Támogatásmértéke:       69,70 %






Projekt bemutatása:

Cél a Toszkán és a Steiermarki régió kistermelői, agrár, élelmiszeripari és turisztikai vállalkozásaiból átfogó keresztmetszet megismertetése a Kamra-Túra Egyesületen belül frissen alakult TANYA-JAVA REL csoport tagok és a REL iránt érdeklődő gazdálkodók számára. A tapasztalások beépíthetők, átemelhetők akár részben, akár egészét tekintve a hazai környezetbe, saját gazdaságba, erősítve a gazdálkodói szemléletet, az elkötelezettséget a közös REL csoport iránt.


Projekt kezdési dátuma:               2021.10.03

.

Projekt befejezési dátuma:          2022.10.09.


Projekt azonosító száma:             1959872195


PROJEKTELEMEK:

  • SZAKMAI ÚT TOSZKÁNA / FRIULI-VENEZIA - 2021.10.03-10.08.
  • SZAKMAI ÚT AUSZTRIA / STEIERLAND - TERVEZETT IDŐPONT 2022. 10.04.-10.09.


Tovább
2021. október 1.

Kamra Túra Egyesület 2020. évi egyszerűsített beszámolója

Tovább
2021. május 31.

Kecskeméti civil közösségek erősítése

Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesület

Projekt címe: Kecskeméti civil közösségek erősítése

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA2020-01430

Támogatás összege:        12 712 490 Ft

Támogatás mértéke:        100 %


Projekt bemutatása:

Projektünk hozzájárul a helyi társadalmi aktivitás fokozásához, az identitástudat, a városhoz való kötődés növeléséhez, a kisközösségek önszerveződéséhez, stratégiai jövő formálásuk erősítéséhez.

Kiemelt célunk a civil szervezetek tevékenységének, forrásszerző képességének erősítése, az önkéntességre való érzékenyítés, valamint az identitástudat elmélyítése.

A projektben a települési értéktárba felvett élelmiszerek termékbemutatója, kóstoltatása; az élelmiszereket előállítók látogatása, németországi tanulmányút, civil szervezetek szakmai fóruma, és egy civil piknik valósul meg.










 














 






                                            https://www.youtube.com/watch?v=SiE-qD99FoU&t=57s

                                            https://kecskemetitv.hu/hirora/hirora-672

                                            https://hiros.hu/hirek/kamra-tura-az-otthon-moziban-videoval







 







Tovább
2020. október 26.

Homoki Spárga

Tegye változatosabbá étrendjét!


Tovább
2019. május 13.

Szedik a HOMOKHÁTSÁGI SPÁRGÁT!

A Homokháti termelési tájkörzetben megkezdődött a homokhátispárga szedése.

Ha jó minőségű spárgát kívánunk vásárolni, a Homokhátsági Spárgát keressük!


Képet készítette:Barta Zsolt


ól emészthető rostok alkotják a növény szárát. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban gazdagok. Sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat is tartalmaz, kalóriatartalma azonban csekély. Miután a hajtások nagy része, 93-95 százaléka víz, a maradék szárazanyag kevés kalóriát képvisel, 100 gramm spárgába mindössze 20 kalória szorult. Kifejezetten kevés benne a cukor, összesen 2 gramm szénhidrát van benne. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, sok káliumot, a nyomelemek közül ónt, szilíciumot, molibdént. 


Gyógynövényként több évszázada számon tartják.


Tovább
2019. április 29.

HUNGARIKUMOK ÉS MEGYEI ÉRTÉKEK A DUNA-TISZA KÖZÉN

Halasi csipke,Kodály-módszer, dunai halászat, magyar pásztorkutya fajták, Izsáki házi tészta,Molnárné Kárász Rita szörpjei…csak néhány érték abból a sokszínű kínálatból,amit egyesületünk kiállításán lehet megtekinteni.


Tovább
2019. január 17.

Nemzeti Értékeink bemutatása - kiállítás
A Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete tisztelettel meghívja Önt a Homokhátság tanyái, agrár - és élelmiszeripari nemzeti értékeinek bemutatása című kiállítás ünnepélyes megnyitójára.Helyszín: 6000 Kecskemét, Tatár sor 6. Nemzeti Agrárgazdasági KamaraIdőpont: 2019. január 17. csütörtök

Tovább
2019. január 7.

„Itthonról otthonra” programsorozat

Idén már harmadik alkalommal ,,járt" a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Itthonról otthonra” elnevezésű programsorozata Kecskeméten.

„Év Kecskeméti Helyi Termék Piac Gazdája” díj nyertesének, Börönténé Molnár Melindának meggy- és szilvalekvárjait, Molnárné Kárász Rita szörpjeit is megkóstolhatták a gyerekek.

http://www.nak.hu/kamara/kamarai-hirek/megyei-hirek/97969-ujra-megkostoltak-a-hazai-termekeket-a-kecskemeti-diakok?fbclid=IwAR3vLBv4gXzBwHkHJLbu67NvlizxMXw2pU-3MDZGJ_4DZNNJt1HQXj25WpY


Tovább
2018. október 17.

„AZ ÉV KECSKEMÉTI HELYI TERMÉK PIAC GAZDÁJA”

„AZ ÉV KECSKEMÉTI HELYI TERMÉK PIAC GAZDÁJA” vándorserleget BÖRÖNTÉNÉ MOLNÁR MELINDÁNAK a Kecskeméti Tanyai Termék Piac 5. évfordulójának alkalmából hagyományosan a Helyi Termék Ünnep keretei közt adta át Kovács László Zsolt a NAK BKMI-i alelnöke.

Gratulálunk Egyesületi tagunknak! Smile

http://www.nak.hu/?id=97840:kecskemeti-dijatado-a-helyi-termekek-unnepen


Tovább
2018. szeptember 30.

Neked Terem Nap - Venyige Tanya
Figyelem! Figyelem!
Szeoptember 29-én tartják a NekedTerem napot Orgoványon. A részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött.
Ha részt szeretnél rajta venni itt jeleentkezz: https://goo.gl/forms/dVawwXv72Js5HDhJ2

A Neked Terem: Hazai termelői körrel, gazdaságokkal, partnerekkel működik  együtt.
Bio termelőktől iszerzik be a zöldségeket, gyümölcsöket és több olyan kisgazdasággal is együttműködnek, akik kíméletes eljárással gondozzák terményeiket. Így jutottak el alelnök asszonyunkhoz a Venyige Tanyár szerveznek egy utat az érdeklődőknek

Tovább
2018. szeptember 11.

Hírös Hét Fesztivál 2018

HírösHét Fesztivál - XIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Kecskemétés az ország egyik legrégebbi és leghíresebb fesztiváljának a 84. évemegrendezésre kerülő Hírös Hét Fesztivál programjaként került lebonyolításraKecskemét Város főterén a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításmelyen hagyományosan ismét részt vettek gazdáink.


Tovább
2018. augusztus 27.

KÖZGYŰLÉS 2018.05.15
A Kamra-túra Egyesület megtartotta tavaszi közgyűlését, a résztvevőket Gáspár Ferenc (NAK Bács-Kiskun megyei elnöke) köszöntötte. Köszöntőjében szólt a Kamara tevékenységéről, törekvéseiről, hangsúlyozta a gazdaközösségek szerepét és fontosságát, elismerve az Egyesület eredményeit is. dr. Szabó Mátyás főosztályvezető és Lantos Gergely főosztályvezető helyettes ( FM Agrárfejlesztési és Vidékstratégiai Főosztály) tájékoztatást tartottak és konzultációs lehetőséget biztosítottak az idei év Tanyafejlesztési Programja tervezetéről. Az ülésen megjelent Pogonyi Tibor (NAK Bács-Kiskun megyei igazgatója), aki figyelemmel kíséri, és a rendelkezésére álló eszközökkel segíti az Egyesület szakmai munkáját.

Tovább
2018. május 16.

VIII. Helyi Termék Ünnep

VIII. Helyi Termék Ünnep KEcskeméten

Május 11-13. között rendezték meg Kecskemét főterén az évek óta népszerű, de mindig megújuló, hagyományőrző rendezvényt melyen Egyesületünk tagjai is részt vettek szintén hagyományosan Smile pl. a Melinda Börönténé Molnár , Zsuzsanna Palástiné Demeter ,Rita Karasz is részt vett!

Tovább
2018. május 13.

II. Kertészeti Kiállítás és Vásár

II. Kertészeti Kiállítás és Vásár”

Egyesületünk tagja Varga Szabolcs és Vargáné Topor Erika is részt vesz a Kecskemét legnagyobb „zöld felületén”, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontnál..

A kilátogatók személyesen találkozhatnak szakemberekkel és válogathatnak a szebbnél szebb növények, valamint az ízletes és egészséges élelmiszerek között.


Tovább
2018. május 12.

Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram

A Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram HÍrlevelében szerepel Szabolcs Varga és Vargáné Topor Erika (Gourmet&Delicious - DesszertTészta) Egyesületi tagunk mint vidéken újrakezdők!


Tovább
2018. április 18.

X. Duna-Tisza közi Agrár Expo
A hétvégén rendezték Kiskőrösön az Agrár Expo-t, melyre több, mint 7000 látogató érkezett. Az esemény fő célja a közel egy évtized alatt semmit sem változott, most is a minőségi kézműves magyar élelmiszerek álltak a középpontban.

Tovább
2018. március 31.

II. Nemzeti Szörp és lekvárverseny eredményhirdetés!

Tagjaink szép díjakat hoztak el a megmérettetésről.

A kezdeményezés kitalálója és a verseny szervezője egyesületi tagunk Molnárné Kárász Rita akinek gratulálunk ezúton is a munkájához és az elért sikerekhez.

http://www.nemzetiszorpverseny.hu/

Tovább
2018. március 25.

AB HOF kistermelői kiállítás és vásárra utazás Tagoknak!!

Tisztelt Egyesületi Tagok!

 2018. 03.02.- 03.05. között ismételten megrendezésre kerül Ausztriában, Wieselburgban (Közép- Európa talán legkomolyabb speciális kistermelői kiállítása és vására, az AB HOF. 

(A kiállításról Elnökünktől már többször hallhattatok, ez az a rendezvény, ahol minden gép, eszköz megtalálható, amire a kistermelőnek szüksége van.)

Vezetőségünk úgy döntött, hogy szervezett úttal támogatja a kiutazni vágyókat. 


Tovább
2018. február 12.

Kamra Túra közgyűlés - Orgovány

Tovább
2017. április 28.

Homokhátság védjegy megújulása
A tavasz beköszöntével egymást követik a változatosabbnál változatosabb fesztiválok, rendezvények, amelyeket a Kamra-túra termékei tesznek még ízletesebbé. Az évszak nemcsak a természet, hanem a Homokhátság védjegy megújulásáról is szólt.

Tovább
2017. április 16.

Ganoderma biogomba - Gyöngyösi Sándor

Teljesült egy álom! <3 Több év fáradtságos munkája után, bemutattuk bio gyógygombás termékeinket a világnak,a nürnbergi Biofachon mely a világ vezető szakvására.

KAttintson ide a képekért: Click to open link


Tovább
2017. február 18.

FEHOVA és Fonyódi Kolbászfesztivál

A téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén 2017. február 3-5. között a Tormási Tanya - Vincze Ágnes a Kamra Túra Egyesület tagja is részt vett, ahol már várták a vásárlói. 

A képekért kattintson ide: Click to open link


Tovább
2017. február 18.

Kecskeméti Tanyai Termék Piac III. évforduló

Sokszínű hagyományőrző programok várják szeptember utolsó hétvégéjénazérdeklődőket az Őszi Helyi Termék Ünnepen, amelyet a KecskemétVáros Napjaprogramsorozathoz kapcsolódóan rendeznek meg a Kecskeméti tanyaitermék piac 3.évfordulója alkalmából, melyet 2016. szeptember 29.-én 17órától Kecskemétfőterén ünneplünk meg.

A háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztályszámáraprogramokat.

Nyitvatartás:2016. 09. 29. 14:00 – 19:00


Tovább
2016. szeptember 27.

„Bács-Kiskun a mi megyénk"

Minden hónap első vagy második péntekén bemutatkozik a megye egy-egy járása, felfedve természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit. A kezdeményezéshez csatlakozott a Kamra-Túra Hálózat is.



Tovább
2016. szeptember 9.

Vízminőségvizsgálat a Homokhátságon
A Kamra-túraHomokháti Gazdák Egyesülete, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2016tavaszán, 120 tanyai gazdaság ivóvizét vizsgáltathatta be.

MagyarországKormánya kiemelt fontosságúnak tartja a tanyák megőrzését, az ott élőkéletminőségének javítását. Több hazai kutatás készült már a vizek minőségénekállapotáról, azonban első alkalommal történt átfogó, a tanyai ivóvizekrekoncentráló vizsgálat, amelynek elvégzését az Egyesület alapítója, a Nemzeti AgrárgazdaságiKamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága is szorgalmazott.


Tovább
2016. április 24.

Felhívás fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára

A Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aFöldművelésügyi Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának keretébenivóvízminőség javításra nyert támogatást a tanyák, valamint az alföldi tanyástérségek megőrzése és fejlesztése érdekében. Ennek keretében korlátozottszámban, de lehetőség nyílik a fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára. A tanyákkiválasztása az önkéntes jelentkezést követően, azok beérkezésének sorrendjébentörténik.


Tovább
2016. január 7.

Gazdálkodói fórum Kunszentmiklóson
A Bács Arárház Kft. a Tanyafejlesztési Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően valósítja meg projektjét a város-vidék kapcsolat erősítésére. A térség gazdálkodói piacra jutásának elősegítése céljából fórumot rendez 2014. február 26-án (szerda) Kunszentmiklóson, a Városházán 14 órától.

Tovább
2014. február 19.

Fórum Kiskunfélegyházán


MEGHÍVÓ - A Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt keretében rendezendő FÓRUMRA

2014. február 11. (kedd) 14.00 óra


Kiskunfélegyháza Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 6100 Kiskunfélegyháza, Oskola u. 1-3.

Tovább
2014. február 2.

Gazdadélután Kecskeméten és Orgoványon

Tovább
2014. január 29.

Gazdadélután Kunfehértón

Tovább
2014. január 24.

Gazdadélután Bugacon

Tovább
2014. január 23.

Gazdadélután Izsákon és Kelebián

Tovább
2014. január 17.

Kérdőív homokháti gazdálkodók részére
TISZTELT GAZDÁLKODÓK!

A Tanyafejlesztési Programon belül a Bács Agrárház Kft. és a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete „Homokhátsági tanyai gazdaságok piacra jutásának segítése” címmel valósítja meg projektjét.


Ennek köszönhetően az alábbi lehetőségekhez csatlakozhatnak, Homokhátsági - kérdőív

Tovább
2014. január 10.

Homokhátsági Nyitókonferencia
Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. 2014.január 16-án nyitókonferenciával indítja útjára a Tanyafejlesztési Program keretében megvalósuló projektjét.

Homokhátsági nyitókonferencia 2014. január 16. - meghívó

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Homokhátsági nyitókonferencia 2014. január 16. - jelentkezési lap

A pályázatnak köszönhetően Önök is kedvezményezettjei lehetnek a projektkeretében megvalósuló fejlesztéseknek. Kérjük, hogy lehetséges részvételének biztosítása érdekében az alábbi kérdéseket megválaszolni szíveskedjen.

Kérdőív a tanyaprojektbe bekapcsolódni kívánó gazdálkodóknak!

Sajtóanyag


Tovább
2013. december 21.

Indítjuk sikeres pályázatunk megvalósítását!
Sikeresen pályáztak a Tanyafejlesztési Programban az Agrárgazdasági Kamara nonprofit gazdasági társaságai

A Tanyafejlesztési Program keretében a tanyai termékek piacra jutásának elősegítése célterületen a Bács Agrárház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Kft. a Nemzeti Agrárkamara, a NAK Bács-Kiskun Megyei és Csongrád Megyei Szervezeteinek partnerségével sikeres pályázatot nyújtottak be. A két szervezet közel 50 millió forint támogatást nyert.
A fejlesztési projektek a kistermelő tanyai gazdaságok vertikumépítését, direktértékesítést, a jövedelemszerző képesség javítását hivatottak előmozdítani a vidékfejlesztés eszközeivel; különös tekintettel a közösségi marketingre, képzésre, ismeretterjesztésre.

Tovább
2013. november 11.

Homokháti tanyák egy lépéssel előbbre a piacon
A tanyafejlesztési program keretében megvalósuló „Homokhátság tanyai gazdaságainak piacra jutását segítő Kamra-túra” projekt április végén zárul. A három megyére –Bács-Kiskun-, Csongrád-, Pest- kiterjedő projekt keretében a megyei agrár

Tovább
2013. április 24.

A Kamra-túra Gazdaudvar Hálózat Egyesület létrehozása szervezetfejlesztő megbeszélése

Tisztelt Kamra-túra Gazdaudvar Hálózati Tag!

A BKM Agrárkamara aTanyafejlesztési Program előző szakaszában nyertes projektje záró értékelésén,a jelenlévő hálózati tagok egybehangzóan a Kamra-túra Gazdaudvar Hálózatszervezetfejlesztése mellett szóltak.

Mint arról már korábban istájékoztattuk a Kamra-túra Hálózat tagjait, a tanyafejlesztési program jelenszakaszában az elnyert támogatás lehetővé teszi a hálózati forma átalakítását,civil szervezet létrehozását.

Tovább
2013. március 18.

Kistermelői fórum - Kiskőrös
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 28 (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Kistermelői fórumra. Helyszín: Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium 6200 Kiskőrös, Árpád u. 4.

Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Kerekegyháza
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 21. (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Katona József Művelődési Ház 6041 Kerekegyháza, Szent István tér 2.

Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Jászszentlászló
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 19. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra!Helyszín: Közösségi Ház 6133 Jászszentlászló, Rákóczi u. 20.


Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Tompa
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 14. (csütörtök) 15.00 órakor
megrendezésre kerülő Gazdadélutánra!Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 6422 Tompa, Szabadság tér 5.

Tovább
2013. február 8.

Meghívó Gazdadélutánra - Csólyospálos
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében. 2013. február 12. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Közösségi Ház 6135 Csólyospálos, Kossuth utca 118.


Tovább
2013. február 8.

Meghívó Gazdadélutánra - Kecel
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 07. (csütörtök ) 15.00 órakor  megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Városi Könyvtár és Művelődési Ház 6237 Kecel, Szabadság tér 17.

Tovább
2013. január 30.

Meghívó Gazdadélutánra - Szabadszállás
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 5. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: József Attila Közösségi Ház 6080 Szabadszállás, Kossuth L. u. 4.

Tovább
2013. január 30.

Meghívó Gazdadélutánra - Kiskunhalas
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 31. (csütörtök)15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Művelődési Központ 6400 Kiskunhalas, Bokányi D. u. 8.

Tovább
2013. január 21.

Meghívó Gazdadélutánra - Jakabszállás
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 29. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Művelődési Ház 6078 Jakabszállás, Petőfi S. u. 13.

Tovább
2013. január 17.

Meghívó Gazdadélutánra - Lakitelek
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 24-én (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Petőfi S. Művelődési Ház 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48/a

Tovább
2013. január 15.

Meghívó Gazdadélutánra - Lajosmizse
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 23-án (szerda) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Polgármesteri Hivatal 6050 Lajosmizse, Városház tér 1.

Tovább
2013. január 10.

Projektindító konferencia előadások
A 2012. december 12.-én A Természet Házában megtartott projektindító konferencián elhangzott előadások anyagai letölthetők a www.homokhatsag.hu oldalról.

Tovább
2012. december 14.

Projektindító konferencia
M E G H Í V Ó - „Homokhátsági tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” sajtótájékoztatóval egybekötött projektindító konferenciára.

Tovább
2012. december 5.

Tanyafejlesztési program Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara projektindító konferenciája
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara megalakulása óta napirenden tartja a Homokhátság természeti adottságihoz igazodó gazdálkodói tevékenység előmozdítását, a gazdálkodók megélhetése javításának érdekében a több lábon állás segítését, kiemelten kezeli a tanyai gazdaságok megőrzését, fejlődésükhöz való hozzájárulást.

Tovább
2012. december 5.

Projektzáró workshop
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokhátsági tanyai termékek piacra jutásának elősegítése Kamra-túra II. ütem”című projekt keretében 2012. június 15-én (péntek) 9.00 órakor megtartásra kerülő Work-shopra Projektzáró értékelésre. A rendezvény helyszíne: Gedeon Tanya Panzió 6078 Jakabszállás II. kerület 150.

Tovább
2012. június 11.

IV. Nemzetközi Bor- és Lekvárverseny 2018.

Ahogy a hármas zsűriasztaltól láttam...

Gyulai Zita tagunk beszámolója: "2017-ben én magam is beneveztem kilenc lekváromat a megmérettetésre, ebben az évben azonban kaptam egy felkérést: segítsem a lekvárértékelést, legyek zsűritag a versenyen."
Bővebben itt olvashatnak róla: https://zitaeleskamrajabol.blog.hu/2018/06/15/v_nemzetkozi_bor-_es_lekvarverseny

Tovább
2024. április 24.