Kamra-túra

Homokhátság védjegy megújulása

A tavasz beköszöntével egymást követik a változatosabbnál változatosabb fesztiválok, rendezvények, amelyeket a Kamra-túra termékei tesznek még ízletesebbé. Az évszak nemcsak a természet, hanem a Homokhátság védjegy megújulásáról is szólt.

Az egyesület az elmúlt időszakban a látványos megjelenéseken túl komoly háttérmunkát végzett. Többek között kialakításra került a hazai és uniós jogszabályoknak megfelelő védjegyhasználati kézikönyv. Az egyesület munkatársai a védjegyhasználóknál helyszíni szemlét tartott és az előírásoknak való megfelelést ellenőrizte.


A Homokhátság védjegy célja nem csak az, hogy a termék a piacon jól elkülönüljön a hasonló termékektől, hanem az is, hogy a fogyasztót biztosítsa arról, hogy az általa megvásárolt termék élelmiszerbiztonsági szempontból is megbízható, garantált, kiváló minőséget képvisel.
Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a vonatkozó előírásoknak a gazdák eleget tesznek, rendelkeznek a rendeletekben előírt okmányokkal, hatósági engedélyekkel.

A Kamra-túra Egyesület a kitelepüléseken új látványvilággal jelenhet meg a Tanyafejlesztési Programnak köszönhetően. Többek között új sátor, molinó, egységes terítők, kínálók készültek el, amelyek mai fogyasztói igényeknek megfelelő arculati elemekkel rendelkeznek. Szóróanyagaink angol nyelvű térképpel bővültek, amelynek köszönhetően a külföldi turisták egy informatív prospektusból tájékozódhatnak a térség tanyai termékeiről.Már az új arculattal mutatkozhattunk be a budapesti Utazás kiállításon, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Mi megyénk” jánoshalmi és bajai kitelepülésein, a Kiskőrösi Agrárexpon és a Soltvadkerti Gasztro és Koccintáson is.
Utazás kiállítás 2017

A Homokhátság ízei nagy sikert arattak a 40. alkalommal megrendezett Utazás kiállításon. Az esemény 2017. március első hetében került megrendezésre, ahol a külföldi országok mellett a hazai turisztikai különlegességek is bemutatkozhattak a nagyközönség előtt. A négy nap alatt több mint 30 ezer látogató fordult meg. Az érdeklődők megízlelhették a homokháti szörpöket, homoktövis ivóleveket.Kiskőrösi Expo és a Vadkerti Gasztronap és Koccintás


A két rendezvény megszervezésére 2017 áprilisában került sor, amely a Húsvétra való hangolódás jegyében telt.
Az expo immáron negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit, ahol a kistermelői termékek széles palettája sorakozott fel. A Kamra-túra termékei ismételten nagy sikert arattak, az idelátogatók megkóstolhatták a Homokhátság védjeggyel ellátott termékeket, többek között Börönténé Molnár Melinda homoktövis készítményeit, a kiskőrösi Diszt Gábor aranyérmes bioborát, Gyulai Zita befőtteit, gyógynövényeit, Nagy Ervinné Zsuzsa biohomktövis készítményeit, Palástiné Demeter Zsuzsanna házi sajtjait, Szombatiné Tóth Katalin mézeit vagy éppen Varga Szabolcs desszert tészta különlegességeit.
A rendezvénysorozat Soltvadkerten zárult, ahol az I. Nemzeti Szörp Verseny került megrendezésre. Ahol a legjobb gyógynövényes szörp díját a szintén Kamra-túra tag Molnárné Kárász Rita nyerte el, akit a szakmai zsűri további két különdíjjal is jutalmazott.

A programsorozatok tovább folytatódnak. Hamarosan újabb rendezvényeken ismerhetik meg a Homokhátság ízeit, addig is látogassanak el csütörtökönként Kecskemétre, a termelői piacra, vagy kövessék figyelemmel a Kamra-túra facebook oldalát, ahol időben kaphatna információt a térségi rendezvényekről.

Batiz KárolyVissza