Kamra-túra

Geredy Péter

Lakcím:
6035 Ballószög Erkel Ferenc u. 1.
Telephely:
6035 Ballószög I. kerület, tanya 96.
Gazdaudvar címe:
6035 Ballószög I. kerület, tanya 96.
Telefon:
76 427 451, 06/70-453-5022
E-mail:
Weboldal:
Elérhetőség leírása:
I. kerület, tanya 96.
Információk:
Eredményeink alapján megkaptuk az 'Ökológiai Mintagazdaság' címet. Az ökogazdálkodás vertikumának fontos része az állattenyésztés. Az agró-ökológiai adottságokhoz alkalmazkodva és a piaci helyzetet felmérve, őshonos állatok tartásával foglalkozunk. Ezen belül mangalica sertés, magyar szürke tartás, cigája juh és végül tanyasi körülményeket jól bíró baomfi fajták. A természetes állapothoz közeli, egészséges tartási és takarmányozási technológiát minden estben garantáljuk és igazoljuk. Értékesítési stratégiánkban első helyen a közvetlen értékesítés áll. A számunkra kínálkozó lehetőségeket az alábbiak szerint értékeltük:
1. Mangalica: törzskönyvezett, a Mangalicatenyésztők Egyesülete által nyilvántertott állomány, a Biokontroll Kht. által elllenőrzött biotakarmányon nevelt, karámos, legeltetéses, szabadtartású állomány. Az egészséges táplálkozásba jól beilleszthető a húsa és az abból készült termékek. Saját készítmények értékesítése közvetlen a tanyáról, a rendeletnek megfelelően: sonka szalonna zsír tepertő. Közvetlen beszállítóként egy adott húsüzem speciális feldolgozása után visszakapott készárú forgalmazása.
2. Baromfi: őshonos magyar fajták ill. egy hasonló, tanyasi fajta, melynek szülőpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minőségű és kivételes ízű húsuk miatt kerültek kiválasztásra. Táplálékuk kizárólag saját termelésű, növényi eredetű anyagokból készül, minimum 75% kukorica és búza felhasználásával. Semmilyen növekedést serkentőt, antibiotikumot nem kapnak. Kitollasodás után a csirkék kikerülnek a tágas tanya körüli fás, ligetes területre, a friss levegőre, a szabadba. Napközben a fűvel borított területen tartózkodnak, ahol kedvükre csipegethetnek a füvek zöld hajtásaiból is. Rántani való ill. pecsenyecsirke, levestyúk ill. kakas igény esetén felpucolva történő értékesítése.

Termékek

  • csirke
  • gyöngytyúk
  • húskészítmények
  • füstölt paraszt kolbász
  • csemegekukorica
  • bodza

Térkép

A gazdaudvar megközelítése:
Ballószögi Rákóczi út végén egyenesen át a vasúton tovább a földúton először balra, majd jobbra tartva 1,5 km földút.

Képek

Jelenleg nincs feltöltött gazdaudvar hír.