Kamra-túra

Bóna Zoltán

Lakcím:
6237 Kecel Vörösmarty u. 32.
Telephely:
6237 Kecel Vörösmarty u. 32.
Gazdaudvar címe:
6237 Kecel Vörösmarty u. 32.
Telefon:
06-70-206-5451
E-mail:
Weboldal:
Elérhetőség leírása:
Vörösmarty u. 32.
Információk:
Gazdaságunkban több mint tíz éve méhészkedéssel foglalkozunk. Akácmézünk 2013. évben az ?Év méze? elismerő oklevélben részesült. Tanyánk a Kiskunsági Nemzeti Park területén helyezkedik el, méhlegelő zömét a természetvédelmi oltalom alatt álló területek adják, mézünk kiválóságát szakértelmünkön túl ennek is köszönheti.

A lekvárok, szörpök alapanyagát a térségben vadon termő növények adják; így a Nemtudomka - és Aszaló szilva, vadkörte. A lekvárok cukor hozzáadása nélkül mézzel készülnek, tartósítószert nem tartalmaznak. A szörp az általunk begyűjtött bodzavirágból szintén méz hozzáadásával készül.

Az aszalványok; sárgabarack szilva napon száradnak különleges mézeink előállításához használjuk, de a mézbe gyakran kerül dió is, amit különösen kedvelnek vásárlóink.

Termékek

  • aszalványok
  • lekvárok
  • méz

Térkép

A gazdaudvar megközelítése:
Kecel belterületén Császártöltés felé az utolsó utca balkéz felől. Párhuzamos utca a főúttal.

Képek

Duna-Tisza közi Agrár Expo
2016. április 6.
Március 19-20-án hetedik alkalommal került sor a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban a népszerű Duna-Tisza közi Agrár Expo-ra. 

A rendezvényen a minőségi alapanyagokból készült számtalan termék közt megtalálható volt az "Év Méze" és az ÉV KIVÁLÓ MAGYAR MÉZE elismerő oklevéllel rendelkező mézünk is. 

Bóna Zoltán akácméze nyerte Az év méze 2015 díjat
2016. április 11.

A VIII.Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon hirdették ki a fajtamézek versenyénekeredményét és az idei év legjobb mézét szombaton.

2015.12.12 15:21MTI

A keceliBóna Zoltán akácméze Az év méze 2015 díja mellett a legjobb akácméz kategóriamegosztott első helyezettje is lett. A felsőrajki Bakonyi Barnabás ugyancsakelső helyet ért el akácmézével.

http://enmg.hu/images/2015/12/1mez_fb.jpgFB Official

A legjobbvegyes virágmézet a kaposmérői Hanzel Róbert küldte be, a repceméz kategóriábana hímesházi Háy István diadalmaskodott. A szervezők a fajtamézeket több kategóriábasorolva zsűrizték, az egyes kategóriába a selyemfű- és hársmézeket sorolták,itt a csővári Dian Richard lett az első helyezett hársmézével. A második anapraforgó- és facéliamézek kategóriája volt, ebben a gyulai Lajos Zsoltnapraforgóméze ért el első díjat. A harmadik kategóriába az egyéb mézekkerültek, ahol a tótkomlósi Maya Péter édeskömény méze diadalmaskodott. 

A szervezők úgynevezett különlegesméz kategóriában is vizsgálták a beküldöttmintákat, ide egyebek mellett a diós, mentás, bodzás és egyéb ízesített mézekkerültek. Ebben a gyulai Petrucza Tivadar diós akácméze ért el első helyezést. 

Árgyelán János versenyigazgató az MTI-nek elmondta: idén 76 településről, 108méhészetből összesen 265 mintát küldtek be a versenyre, ez a tavalyinálötvennel több. A bírálat során több tényezőt vettek figyelembe: a színt, azillatot, az íztisztaságot, a víztartalmat, a termelési tisztaságot és acsomagolást. 

Közölte: első körben Gyulán zsűrizték a mézeket, ahol 67 mintát választottakki, amelyet laboratóriumi vizsgálatnak is alávetettek. Ezen egyebek mellett afruktóz-glükóz arányt és a pollentartalmat is elemezték. A második köröszsűrizés Budapesten történt. 

Árgyelán János elmondta: a győztesek jogosultak arra, hogy 2016-ban a mézüketegy matricával lássák el, amely igazolja a versenyen elért fokozatot a vásárlókfelé.