Kamra-túra

Szombatiné Tóth Katalin

Lakcím:
6044 Kecskemét (Hetényegyháza) Szarkás 341.
Telephely:
6044 Kecskemét (Hetényegyháza) Szarkás 341.
Gazdaudvar címe:
6044 Kecskemét (Hetényegyháza) Szarkás 341.
Telefon:
06-70-453-9130
E-mail:
Weboldal:
Elérhetőség leírása:
Szarkás 341.
Információk:
Információ, amit a gazda el kíván magáról, termékéről, vagy a környék turisztikai kínálatáról mondani.

Családunk 15 éve foglalkozik méhészkedéssel. Gazdaságunkban az alábbi mézet, méhészeti termékeket állítunk elő. Választékunk: akác, hárs, selyemfű, napraforgó, repce, vegyes méz.
A mézet igény szerinti kiszerelésben hozzuk forgalomba.
Elsődlegesen a kecskeméti piacon árusítjuk termékeinket, de háztól is értékesítünk.
Az évek során állandó vevőkörünk alakult ki, akik elégedettek, mézünket kiváló minőségűnek tartják.
Várunk minden kedves vásárlót, kóstolja meg termékeinket és vigye jó hírünket.

Termékek

  • méz

Térkép

A gazdaudvar megközelítése:
Kecskemét- Hetényi úton Hetényegyházára beérve, az UNIVER Konzervgyár felé balra elkanyarodva, egyenesen végig kell haladni a beton majd a földes úton. A földút végén jobbra kanyarodva az első dűlőúton balra tartva még 300 m-t menve található a tanyánk.

Képek

Termékfotók!
2014. április 9.
Márciusban új termékeket készítettünk, melyekről fotókat is sikerült készíteni, kérjük tekintsék meg az elkészült fotókat!
Bemutatkozó kisfilm
2017. május 8.
  
Kamra-túra az Otthon moziban
2021. szeptember 24.

Az Otthon mozi nagyon jó választásnak bizonyult az egyesület számára, mely a helyi gazdaságokban megtermelt alapanyagok feldolgozását, a termékek piacra jutását segíti. A Toxikoma című film közönségtalálkozóval egybekötött vetítése teltházzal futott, így közel kétszázan kóstolhatták meg Kujáni László lekvárjait és gyümölcsitalait, Kökény Sándor füstölt termékeit és Szombatiné Tóth Katalin mézeit.

A termékkóstoló mellett az érdeklődők bővebb információt kaptak a Kamra-Túra Egyesületről, tagjaikról, azok termékeiről, és az általuk szervezett további programokról. A kóstoltatás mellett ugyanis a szervezet lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy szervezett gazdalátogatás keretében személyesen is megismerkedjenek a termelőkkel, és azok munkájával.

A Kamra-túra keretében az érdeklődők három termékkostolón vehettek részt. A szeptember 22-ei mozis kóstolás előtt szintén az Otthon mozi adott helyet a Pilze-Nagy Kft. laskagomba-pástétom kóstolójának és megismerkedhettek az érdeklődők Nagy Ervinné homoktövisnektárjával is, az első helyszín pedig a Csiperó Udvar volt, ahol a Magyarország Öröme rendezvényre került sor.

A Gazdalátogatás elnevezésű program során a minőségi helyi termék iránt érdeklődők megtekinthették a Pilze-Nagy Kft. munkáját, a Kujáni tanyán folyó termelést és feldolgozást; szeptember 17-én a Dimenzió Borászatba látogatnak el, míg szeptember 30-án pedig Kökény Sándor hentes üzemébe.

A "Kamra-túra" Homokháti Gazdaudvar Hálózat gyökerei a 2000-es évek elejére nyúlnak vissza. A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara a Homokhátság megváltozott természeti, környezeti adottságaira, az egyre nehezebbé váló gazdálkodási körülményekre igyekezett megoldásokat, alternatívákat kínálni az itt élő és gazdálkodó embereknek. A gazdák aktív közreműködésével akkor megvalósult szakmai program egyik legjelentősebb eredménye lett, hogy megismerték egymás tevékenységét, a közöttük kialakult kölcsönös bizalom több évtizedre szóló közös munka alapját képezte.


2005-re megvalósult a "Kamra-túra" projekt, melynek keretében a tagok közösen alakítják ki a működési szabályokat, a hálózati tagság feltételeit, védjegy rendszert alkottak, közös internetes felületen jelenítik meg termékkínálatukat, valamint kihasználják a közösségi marketing nyújtotta lehetőségeket. Egyesületként pedig pályázatokban is részt vehetnek.

A termékkostóló és gazdalátogató rendezvények a Helyi értéktárba felvett termékeket mutatják be. A program a „Kecskeméti civil közösségek erősítése” pályázat keretében valósul meg (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01430), a Városi Szociális Közalapítvány által kiírt pályázatnak köszönhetően.

Tovább...

Csenki Csaba, www.hiros.hu