Kamra-túra

Ungor István

Lakcím:
6080 Szabadszállás Fekete tanya 160.
Telephely:
6080 Szabadszállás Fekete tanya 160.
Gazdaudvar címe:
6080 Szabadszállás Fekete tanya 160.
Telefon:
06-30/9859-694
E-mail:
Weboldal:
Elérhetőség leírása:
Fekete tanya 160.
Információk:
A gazdaságban pecsenyecsirke (brojler) intenzív nevelése és tojótyúk tartása folyik. A csirkét elsősorban sütni és rántani ajánlom, de néhány hetes extenzív továbbtartás után pörköltnek is jól elkészíthető. A csirke kilenc hetenként, még a tojás folyamatosan elérhető.
A tanyán saját termelésből készített erős és édes fűszerpaprika őrlemény is kapható.
A tanya a szabadszállási vasútállomástól gyalogos útvonalon megközelítve mindössze 1.100 méterre található a Kiskunági Nemzeti Park szélén. Térségünkben a nemzeti park az alábbi lehetőségeket kínálja:
A Solti-síkságon, Szabadszállás és Akasztó között húzódik a Felső-Kiskunsági tavak területe (3905 ha). A valamikor összefüggő területen található a Duna-Tisza köze legnagyobb kiterjedésű szikes tórendszere. A tavak közül már sok, pl. a Fehér- szék elmocsarasodott. A Szabadszállás határában levő Zab-szék, vagy a fülöpszállási Kelemen-szék viszont ma is őrzi eredeti állapotát. Cankó tanösvényen érdemes megismerni. A tanösvény végén levő madárlesből minden évszakban megfigyelhetők a gyepeken, vagy a sekély vizű mesterséges tó vizén táplálkozó madarak.
A túrautak és tanösvények felkeresése előtt kérjük, tájékozódjon a terület aktuális látogatási feltételeiről. Aktuális információk a www.knp.hu honlapon olvashatók.
(forrás: Kiskunsági Nemzeti Park)

Termékek

  • csirke
  • tojás
  • szárított fűszerek

Térkép

A gazdaudvar megközelítése:
A szabadszállási városházától indulva a Kossuth lajos úton (vasút utcán) 800 méter megtétele után balra kell fordulni a Solti útra. A kereszteződéstől végig egyenesen haladva 1300 méter után jobb kéz felől található a tanya. Az 1300 méterből az utolsó 500

Képek

Jelenleg nincs feltöltött gazdaudvar hír.